Living Colours zingt bij Elisabethbode Muzikaal

Zaterdag 7 april werd door de Elisabethbode de zangavond “EB Muzikaal” georganiseerd. Een muzikale avond vol verassing!, was het thema van de avond. Een publiek van circa 150 zangliefhebbers was naar De Ark gekomen om zich te laten verrassen, samen te zingen en te luisteren naar optredens van het Christelijk Mannenkoor Dronten, onder leiding van Peter Speek en Gospelkoor Living Colours onder leiding van Erik Eleveld.
Het muzikaal talentvolle duo Noortje van Middelkoop (panfluit) en Ronald IJmker (orgel/piano) verleenden eveneens medewerking.
Beide koren lieten hun beste zangkwaliteit horen in verschillende zangblokken. Tussen de zangblokken was ruimte voor samenzang en muzikale intermezzo’s van Ronald IJmker en Noortje van Middelkoop. Noortje is een bekend concertpanfluitiste. Ze laat het instrument juichen van vrolijkheid, maar ze weet er ook tere, gevoelige klanken uit te toveren. Zij en haar begeleider Ronald IJmker op orgel en piano verrasten het publiek met hun harmonieuze spel.
Tevens werd de avond bijgestaan door Adriaan Geschiere op trompet. In de pauze was er ruimte om informatie over de Elisabethbode in te winnen.
Samen met de organisatie kunnen we terugkijken op een mooie zangavond met veel variatie en verrassende muzikale intermezzo’s.

Welkom op de nieuwe website van Living Colours

In maart 2018 lanceert Living Colours haar nieuwe website. Hiermee willen we ons als koor beter promoten en beter zichtbaar te zijn voor iedereen die in ons geïnteresseerd is.
Daarom vind je op onze nieuwe website informatie over ons als koor, maar ook hoe je je bij ons als koorliefhebber kunt aansluiten. Ook kerken en andere instanties die van onze diensten gebruik willen maken, vinden informatie over wat wij kunnen verzorgen en hoe we met elkaar in contact kunnen komen.
Tenslotte willen we onze leden beter faciliteren met onze nieuwe ledenomgeving.
Heb je naar aanleiding van dit bericht of onze website suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten via ons contactformulier of via info@gospelkoorlivingcolours.nl.

 

Kerstnachtdienst in De Hoeksteen te Swifterbant

24 december 2017 in de Kerstnachtdienst te Swifterbant mocht Living Colours haar medewerking verlenen. Voorganger Oostenbrink uit Zwolle gaf uitleg over het recht dat Hij brengen zal.
Dit in tegenstelling tot het vele fakenieuws de laatste tijd. Veel berichten die wij ontvangen kloppen niet, het spam spam of fishingmails etc. De waarheid lijkt achterhaald! Waarheid en recht zijn schaars geworden.
Maar met Kerst mogen we ervaren dat de Redder is geboren. Jezus is de hoop op de heerlijkheid, de kracht van liefde vrede en recht.
In de geest van de dienst zongen we met z’n allen mooie nummers zoals o.a. “Come make a place” en “I heard the bells on Christmas day”. Als finale zongen we natuurlijk het “Ere zij God” met onze tegenstemmen gecombineerd met de gemeentezang, Wat was dat mooi!
Een overduidelijk “ZO!!” was de duidelijke reactie uit de zaal na het laatste amen.
Mooi om op kerstavond het verhaal van de geboorte van Jezus te horen en met het gevoel naar huis te gaan dat die boodschap en onze muzikale bijdrage mensen geraakt heeft.

Optreden Open Hof 19 november 2017

Zondagmorgen 19 november mocht Living Colours optreden in haar eigen Dronten. In de ochtenddienst van Open Hof. De dienst was voorbereid met voorganger mw. Ds. T, de Ruiter en de liederen gekozen die bij het thema en lezingen passen. Onverhoopt bleek zij zondagochtend ziek te zijn, waardoor ds. W. Terlouw haar dienst waarnam. Een hele opgave om binnen anderhalf uur van enkel een centrale lezing een complete dienst weten te maken.
Thema: als je aan mijn broertje komt kom je aan mij! Naar de gelijkenis uit Matheus 25 vanaf 31 over de Koning die terugkomt.
Wij zongen aan het begin van de dienst “I am the Bread of life en “The Prayer”, vervolgens “By this they will know” en “Thrive” , tenslotte “Full control” en “Love shine a light”.
Wij kunnen terugkijken op een fijne dienst waarin onze liederen een mooie ondersteuning was aan de lezingen en uitleg.

Zeer succesvol concert “Verbinden”

Zaterdag avond 18 november 2018 tegen 11 uur steeg een ovationeel applaus op uit de grote theaterzaal van de Meerpaal. Het concert door drie koren uit de drie kernen van Dronten was zojuist afgesloten.  Bij het slotnummer “Love shine a light” (van Catrina and the Waves) door 100 zangers en zangeressen ging het dak er bijna af.
Het concert bood een mooie variatie aan nummers en muziekstijlen. De grote theaterzaal  was bijna uitverkocht. Anke Weeda, directeur van De Meerpaal, sprak zelfs van een traditie die hiermee geboren zou kunnen zijn. De Meerpaal zou dit graag faciliteren. Dit concert met de titel “Verbinden” was één van de ideeën van de wensboom ter gelegenheid van de 50-jarige Meerpaal.
Twee van de drie koren had, onafhankelijk van elkaar, een wens ingediend om op te treden in de grote theaterzaal van De Meerpaal. De jury bracht de twee wensen van de koren Alliance uit Swifterbant en Gospelkoor Living Colours uit Dronten samen en die koren zorgen vervolgens weer voor de verbinding met het koor Belcanto uit Biddinghuizen. Muziek verbindt en dat is zaterdag wel weer gebleken.

Foto: de drie koren samen: Bel Canto, Alliance en Living Colours.

Optreden Pauluskerk te Wezep, 15 oktober 2017

Op zondag 15 oktober heeft Living Colours haar medewerking verleend aan de dienst in de Hervormde Pauluskerk te Wezep.
Na een vroeg vertrek uit een mistig Dronten kwam het koor rond 8.15 uur aan bij de kerk om in te zingen. De leden van de techniek waren klaar met opbouwen en het koor kon de stemmen los maken tijdens het inzingen.
De voorganger is ds. G.J. van Asselt. Voor de dienst zingen we:
Het thema van de verkondiging is: GEFELICITEERD. Hiermee wordt niet bedoeld het feliciteren met een verjaardag. Maar de dominee haakte hierbij toch wel even in op de 50e verjaardag van een van onze koorleden. Het thema duidde op het feliciteren met je geloof.
Aan het begin van de dienst zong het koor “Breathe” en “How great is our God”. Na votum en groet: “Tienduizend redenen” en “Thrive”.
Vervolgens werden de nummers “I am the bread of live”, “Full control” en “You raise me up” ten gehore gebracht.
Als laatste nummer werd “Let the rocks keep silent” door het koor gezongen. We kijken weer terug op een geslaagde bijdrage aan deze kerkdienst.

Optreden 50 jaar Meerpaal

‘Wees een schakel in de verbinding’
Op de slotdag van de activiteiten rondom 50 jaar Meerpaal mocht Living Colours optreden in de grote hal van de Meerpaal. Op deze dag staat verbinding en de culturele samenleving centraal. Om 12.00 u. staat ‘De Meerpaal draait door’ – een eenmalige variant op ‘De kerk draait door’ – op het programma.
Voorafgaand hieraan is er een ‘Inloop met koffie/thee en muzikale omlijsting van Living Colours’ Van 11.00 – 12.00 uur mag het koor liederen ten gehore brengen.
Een deel van de nummers zongen we met de begeleiding van de vleugel. Na de nummers met vleugel wordt een aantal nummers met track gezongen. De zaal is goed gevuld met publiek.
Voor het koor was het een bijzondere ervaring om tijdens de inloop van koffie en thee een muzikale omlijsten te verzorgen. Tijdens het optreden was het publiek vooral gericht op het koor waardoor we met enthousiasme en plezier onze nummers hebben gezongen.

Gezamenlijk concert met Sign4You

Op 10 december 2016 heeft Living Colours samen met het koor Sign4You uit Lelystad een optreden verzorgd in de Ludgeruskerk te Dronten. Al vroeg in de middag moest er worden opgebouwd door Sign4You en een klein groepje van Living Colours. Beide koren hadden er heel veel zin in! Na het opbouwen was er voor beide koren gelegenheid om in te zingen en het geluid in te stellen. Daarna hebben we de gezamenlijke nummers gerepeteerd. Wat een heerlijk geluid was dat van het samengestelde koor! Na de generale repetitie hebben we met elkaar gegeten. Deze maaltijd was klaargemaakt door leden van Living Colours!
Na de maaltijd werden de gasten door de koorleden ontvangen.  Het concert begon met samenzang en daarna heeft Sing4you een aantal nummers gezongen, daarna was Living Colours aan de beurt. Na de volgende samenzang hebben we de rollen omgedraaid. Eerst Living Colours en daarna Sign4you. Het concert werd afgesloten met de gezamenlijk ingestudeerde nummers. Wat een prachtig geluid gaf dat. Het dak ging er af. Het publiek gaf een daverend applaus en de geluiden bij de nazit waren allemaal zeer positief. Een geslaagd concert!