Onze dirigent

Living Colours staat onder muzikale leiding van Erik Eleveld.
Erik werd geboren op 4 december 1961 te Zaandam en groeide op in een bakkersgezin waar liefde en aandacht voor elkaar belangrijke pijlers waren, maar waar muziek geen grote rol van betekenis speelde. Totdat er in 1973 een klein elektronisch orgeltje werd aangeschaft. Dagelijks was Erik op de orgelbank te vinden. Zijn echte eerste muzikale ervaringen dateren van 1974, toen hij zijn eerste orgellessen kreeg bij de muziekfirma Karten te Zaandam. Sindsdien is hij altijd actief gebleven in de muziek.
In 1983 trouwde hij met zijn jeugdliefde Mieke Klaassen en verhuisden ze van Zaandam naar Lelystad. Waar ze later drie prachtige dochters kregen.
Na jarenlang zelf bij verschillende koren te hebben gezongen, besloot hij in 2005 zich te gaan ontwikkelen als koordirigent en meldde zich aan bij het Centrum Amateurkunst Lelystad voor de cursus koordirectie.
In de periode 2005 tot en met 2008 kreeg hij les in koordirectie van Ulrikke Reed Findenegg en stemvorming van Francis Evers.
Gedurende en periode van 7 jaar ontving hij privé-zanglessen van de zangpedago(o)g(e) Helene Hasperhoven, Aart Mateboer en Annemet Lems. Ook nam hij deel aan verschillende workshops zoals: Masterclass dirigenten – Remco Hakkert, Complete Zangtechniek – Ellis van Iersel en Podiumpresentatie – Meta Stevens. Ook werkte hij als solist mee aan uitvoeringen van de Marcus passie.
Naast zijn dirigentschap bij het Gospelkoor Living Colours is Erik ook dirigent geweest van het Christelijk Gemengd Zangkoor ‘Terra Nova’ uit Lelystad. Tevens is hij enige tijd als tweede dirigent verbonden geweest aan het Christelijk Mannenkoor Lelystad.