Zeer succesvol concert “Verbinden”

Zaterdag avond 18 november 2018 tegen 11 uur steeg een ovationeel applaus op uit de grote theaterzaal van de Meerpaal. Het concert door drie koren uit de drie kernen van Dronten was zojuist afgesloten.  Bij het slotnummer “Love shine a light” (van Catrina and the Waves) door 100 zangers en zangeressen ging het dak er bijna af.
Het concert bood een mooie variatie aan nummers en muziekstijlen. De grote theaterzaal  was bijna uitverkocht. Anke Weeda, directeur van De Meerpaal, sprak zelfs van een traditie die hiermee geboren zou kunnen zijn. De Meerpaal zou dit graag faciliteren. Dit concert met de titel “Verbinden” was één van de ideeën van de wensboom ter gelegenheid van de 50-jarige Meerpaal.
Twee van de drie koren had, onafhankelijk van elkaar, een wens ingediend om op te treden in de grote theaterzaal van De Meerpaal. De jury bracht de twee wensen van de koren Alliance uit Swifterbant en Gospelkoor Living Colours uit Dronten samen en die koren zorgen vervolgens weer voor de verbinding met het koor Belcanto uit Biddinghuizen. Muziek verbindt en dat is zaterdag wel weer gebleken.

Foto: de drie koren samen: Bel Canto, Alliance en Living Colours.